Bij overgewicht neemt het risico op gezondheidsproblemen toe. Mensen met overgewicht hebben bijvoorbeeld een grotere kans om diabetes mellitus type 2 te krijgen. Als u ca. 10% afvalt, vermindert u de risico’s voor uw gezondheid.

Wilt u weten of u een gezond gewicht heeft, kunt u deze berekenen m.b.v. de BMI. De BMI geeft een verhouding tussen lengte en gewicht aan en is ingedeeld in de categorieën ondergewicht, overgewicht en obesitas. Hier kunt u uw BMI berekenen: BMI meter

Heeft u overgewicht dan kunt u zowel bij Karin, Dominique als bij mij een afspraak maken. Wanneer u behalve overgewicht ook diabetes mellitus, hart- en vaatziekten of COPD heeft kunt u bij Karin terecht.

Kinderen met overgewicht
Voor kinderen met overgewicht werkt Dominique samen met kinderfysiotherapie en eventueel kinderpsychologie. Al deze disciplines zijn binnen de verschillende centra aanwezig.
Voor Medisch Centrum Aalstwerweg: zie Satisfied
Op Vijfkamplaan werken wij samen met kinderfysiotherapie Time-Out

Groepsbehandeling
In het St. Anna Ziekenhuis werkt Quirina binnen het multidisciplinair programma ‘Kinderen in Beweging’. Kinderen met overgewicht of obesitas worden samen met hun ouders begeleid door een team, bestaande uit een kinderarts, fysiotherapeut, psycholoog, diëtist en pedagogisch medewerker. Door de ouders intensief te begeleiden, wordt de aangepaste leefstijl een gewoonte in het gezin.

Voor het meten van overgewicht bij kinderen en jongeren gelden leeftijdsspecifieke grenswaarden van de BMI: BMI voor kinderen

Samenwerkingspartners: Time-out kinderfysiotherapie